بلاگ

vSAN چیست و چه مزایایی دارد؟؛ ویدئو


یادداشت ویراستار: این مطلب، در مهر ۱۳۹۹ توسط کارشناسان فنی فالنیک، بررسی و تایید شده است.

با توجه به قیمت سرور، منطقی نیست که برای گسترش امکانات شبکه، حتما اقدام به تهیه سرور کنیم. مجازی سازی راه حلی ست که می تواند به شکل موثری هزینه‌های ما را کاهش دهد. در همین راستا، راهکار Software Defined Storage و vSAN از جمله راهکارهایی است که VMware ارایه داده است. vSAN در سال ۲۰۱۴ و روی ورژن ۵.۵ و آپدیت دوم vSphere، به vSphere اضافه شد. در این محتوا می‌خواهیم به بررسی مزایای vSAN، سخت افزار لازم برای راه اندازی vSAN و انواع لایسنس در راه اندازی vSAN بپردازیم. با توسعه شبکه آداکهمراه شما هستیم.

کاهش هزینه؛ مهمترین مزیت استفاده از vSAN

خیلی از قابلیت هایی که روی vSphere وجود دارد مثل HA و vMotion، FT و DRS، زمانی قابل استفاده هستند که یک Shared storage یا استوریج اشتراکی داشته باشیم. سخت افزارهای لازم برای این استوریج اشتراکی، هزینه بالایی دارد. این سخت افزار کنار رفته و روی خود نرم افزار vSphere راهکار vSAN را اجرا می‌کنیم.

از طرفی اولویت شرکت ها، امنیت بالا در اطلاعات و Uptime بالا در سرویس هایشان است که متخصصین شبکه را در این دوراهی قرار می‌دهد که در هزینه ها صرفه جویی کنند و یا امنیت و آپ تایم را اولویت قرار دهند.

vSAN راهکاری است که vmware ارایه داده تا هم امنیت و آپ تایم تامین شود و هم هزینه مناسبی صورت گیرد. با راهکار vSAN برخی هزینه‌ها مانند خرید استوریج SAN، پیاده سازی و اجرای شبکه FC، فبریک SAN سوئیچ، کابل، HBA، ترنسیور، و لایسنس‌ها کنار رفته است. همچنین ترافیک vSAN روی شبکه TCP جابجا می‌شود.

کاربرد vSAN در بیگ دیتا و مجازی سازی دسکتاپ VDI است و راهکار مناسبی است.

پیشنهاد مطالعه

مزایای استفاده از vSAN

استفاده از راهکارها و سخت افزارهای قدیمی این مزیت را دارد که IOPS و سرعت بالاتری ارایه می‌دهند چرا که بر مبنای سخت افزار هستند. اما vSAN مزایای بسیاری دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. مزایای استفاده از vSAN عبارتند از:

  1. کاهش هزینه
  2. نیاز به نیروی متخصص کمتر: وقتی سخت افزار استوریج داریم نیاز به نیروی متخصص در این زمینه هم داریم اما با راهکار vSAN با داشتن یک متخصص vmware هم می‌توانیم استوریج را مدیریت کنیم و هم ماشین مجازی را.
  3. کاهش زمان راه اندازی: در حالت سنتی، سه مبحث شبکه و استوریج و هاست مطرح است که هر یک نیاز به متخصص خود را دارند تا پیاده سازی و پشتیبانی را انجام دهند. اما در vSAN یک تیم مختصر با نرم افزار این کار را انجام می‌دهد که شامل پیکربندی، بررسی سلامت سیستم، مانیتورینگ کارایی و گزارش ظرفیت است. در نهایت چیزی حدود ۵۰ درصد، زمان کمتری در راهکار SAN لازم است.
  4. راحتی در ارتقا تنها با خرید چند هارد
  5. vSAN روی خود هایپروایز – vSphere قرار گرفته و نیازی به افزایش دیوایس و نرم افزار جدید نیست. نتیجه آن یکپارچگی و سازگاری سیستم است.
  6. کاهش مصرف برق: برقی بابت سخت افزار استوریج مصرف نمی‌شود و برق فقط در سرور استفاده می‌شود.
  7. کاهش فضای فیزیکی لازم برای پیاده سازی
  8. بهینگی در مصرف هارد ها و تعیین سیاست RAID بندی و انواع رید؛ که تحت عنوان SPBM – Storage Policy Baesd Management مطرح می‌شود. این تکنولوژی به دلیل اینکه راهکار vSAN راهکاری Object Based Storage است قابل استفاده است.
مزایای استفاده از vSAN
کاهش هزینه مهمترین مزیت راهکار VMware vSAN است.

 

گفتگوی تک تاک: vSANچیست و چه مزایایی دارد؟

آنچه در این تک تاک بررسی می‌شود:

  1. بررسی مزایای vSAN
  2. سخت افزار لازم برای راه اندازی vSAN
  3. انواع لایسنس در راه اندازی vSAN
  4. چند نکته درباره vSAN

 

 

سخت افزار لازم برای راه اندازی vSAN

با استفاده از سخت افزارهایی که در ادامه آمده می‌توانیم در سه مرحله، vSAN را پیاده سازی کنیم:

  1. سه هاست (دو هاست با یک ماشین مجازی هم ممکن است اما بهتر است سه هاست پیاده سازی کنیم.) هر vSAN قابلیت پیاده سازی ۶۴ هاست را دارد.
  2. نصب ESX با یک ورژن روی این سه هاست
  3. vCenter که سازگار با نسخه ESX نصب شده است.
  4. کارت شبکه حداقل یک گیگابیت (برای هیبرید) و البته ده گیگابایت برای All Flash استفاده می‌شود.
  5. یک SSD درایو برای هر Disk Group به عنوان Cache

در هر دیسک گروپ می‌توانیم ۷ هارد دیسک برای تامین ظرفیت و یک SSD برای تامین کش استفاده کنیم. حجم مورد نیاز برای SSD حدود ده تا پانزده درصد حجم دیتای ماست. مثلا با یک ترابایت دیتا، باید ۱۰۰ تا ۱۵۰ گیگابایت SSD در نظر گیریم.

حداکثر تعداد دیسک گروپ های روی هر هاست، ۵ دیسک گروپ است.

در کل، حداکثر ۴۰ تا هارد و SSD برای پیاده سازی vSAN می‌توان استفاده کرد.

انواع لایسنس در راه اندازی vSAN

روی vSAN چهار مدل لایسنس داریم:

  1. استاندارد: RAID 1 را دارد و از قابلیت های RAID 5 و RAID 6 و فشرده سازی و Deduplication پشتیبانی نمی‌کند.
  2. پیشرفته: افزوده شدن قابلیت های RAID 5 و RAID 6 و فشرده سازی و Deduplication
  3. انترپرایز: افزوده شدن قابلیت stretch cluster که در ایجاد دیتاسنتر بین دو نقطه استفاده می‌شود یعنی دو تا دیتاسنتر و یک vCenter داریم و دیتاسنترها را با هم ارتباط می‌دهیم.
  4. انترپرایز پلاس

چند نکته درباره vSAN

  1. قابلیت های فشرده سازی و Deduplication را فقط در حالت فلش – All Flash می‌توانیم استفاده کنیم.
  2. Vmware از نسخه ۶.۷ به بعد HTML5 را اضافه کرده در نتیجه مانیتورینگ سلامت سیستم و پیدا کردن مشکلات استوریج به راحتی انجام می‌شود.
  3. از RAID Controller ها و HBA هایی باید استفاده کنیم که در vSAN سازگار است و بتوانیم آن را Path Through کنیم و هاردها را به صورت مستقل از هم روی سرور نصب کنیم و بعد از طریق vSAN آنها را مدیریت کنیم.

 

خدمات پیاده سازی شبکه در فالنیک
آیا شبکه شما برای ورود به محیط کاری دیجیتالی آماده است؟ برای گرفتن تصمیمات تجاری استثنایی به راهکارهایی استثنایی نیاز دارید. پرسنل خود را قدرتمند کنید – کسب و کار خود را قدرت بخشید – به روز باشید

درخواست پیاده سازی شبکه

نویسنده : مریم فقیهی



منبع

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *