زمان مطالعه: 6 دقیقه
برای راه اندازی یک سایت، اولین قدم تهیه CMS یا همان سیستم مدیریت محتواست. از بین گزینه های حال حاضر، وردپرس از محبوبیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر افراد و شرکت های بسیاری به جای طراحی سایت به شیوه برنامه نویسی و صرف هزینه زیاد برای سفارشی سازی وبسایت، به طراحی سایت وردپرسی روی آورده اند.
در این مطلب قرار است مراحل طراحی سایت با وردپرس را شرح دهیم، اما پیش از آن در خصوص ضرورت و اهمیت استفاده از وردپرس بیشتر توضیح می دهیم. لطفا تا پایان مطلب همراه ما باشید تا اگر شما هم تصمیم گرفته اید سایت وردپرسی راه بیاندازید، اطلاعات جامعی در این خصوص به دست آورید.
چرا وردپرس؟
همین الان که در حال مطالعه این مقاله هستید، حدود 43 درصد از وبسایت های کل دنیا در اینترنت، با وردپرس طراحی شده اند و هر روز به تعداد سایت های وردپرسی افزوده می شود. این سطح از رواج و محبوبیت وردپرس در دنیا، دلایل متعددی دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
وردپرس مقرون به صرفه است
اگر قصد داشته باشید یک طراحی سایت اختصاصی داشته باشید و سایتی را از صفر تا صد طراحی و راه اندازی کنید، باید از کمک برنامه نویسان بهره ببرید. این یعنی هزینه ای بابت برنامه نویسی سایت باید پرداخت کنید که مبلغ کمی نیست. طبیعتا استفاده از قالب های از پیش طراحی شده که شما را از برنامه نویسی بی نیاز می کنند، هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
استفاده از وردپرس آسان است
استفاده از وردپرس نیازی به دانش تخصصی خاصی ندارد. داشبورد وردپرس بسیار ساده طراحی شده و کار کردن با آن بسیار راحت است. وردپرس را به صورت رایگان نصب می کنید، با چند کلیک وارد دنیای وردپرس می شوید و به وسیله راهنماهای مفیدی که در اختیارتان قرار می گیرد، می توانید به راحتی کار با وردپرس را یاد بگیرید. منابع مفیدی هم در اینترنت برای یادگیری وردپرس در دسترس شما هستند که می توانید برای حرفه ای تر شدن در وردپرس استفاده کنید.
وردپرس همه فن حریف است
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای انعطاف پذیر است و نیاز افراد به طراحی انواع سایت از فروشگاهی گرفته تا خبری، شرکتی، آموزشی و … را برطرف می کند.
وردپرس از امنیت بالایی برخوردار است
وردپرس پلتفرم امنی است. هیچ سایتی از هکرها و بدافزارها در امان نیست، اما وردپرس امکاناتی در اختیار شما قرار می دهد تا کنترل بهتری بر امنیت سایت داشته باشید. افزونه های امنیتی وردپرس سایت وردپرسی شما را در مقابل حملات خارجی محافظت می کنند.
وردپرس دوستدار سئو است
وردپرس طوری طراحی شده که کاملا با موتورهای جستجو سازگاری دارد. افزونه های سئوی وردپرس کمک می کنند تا سایت شما به سرعت رتبه برتر در موتورهای جستجو را بدست آورد.
اینها تنها نمونه هایی از مزایای وردپرس بود. وردپرس مزایای بیشماری دارد که تنها پنج نمونه آنها در اینجا ذکر شد.
اما برای اینکه یک سایت وردپرسی راه بیندازید، مراحلی را باید طی کنید که در ادامه شرح داده می شود.
مراحل طراحی سایت وردپرس
1. خرید هاست و دامنه
قدم اول برای شروع به کار هر سایتی، تهیه هاست و دامنه است. در انتخاب هاست مناسب باید دقت زیادی داشته باشید. هاستی که تهیه می کنید، باید متناسب با نوع کسب و کار شما و میزان رشدی باشد که در آینده خواهد داشت. علاوه بر این، باید مقرون به صرفه باشد و پشتیبانی خوبی داشته باشد.
گزینه های خوب و کاربردی برای هاست، میزبانی اشتراکی، میزبانی VPS ، میزبانی های اختصاصی برای وردپرس است. بهتر است انتخاب خود را از میان این سه گزینه انجام دهید.
اما درباره دامنه یا همان نام سایت، باید دقت زیادی داشته باشید. اسمی را برای سایت خود انتخاب کنید که گویای کسب و کار شما باشد، در خاطر بماند، کوتاه و ساده باشد. حال بایستی انتخاب کنید که دامنه .ir می خواهید یا دات کام یا سایر موارد.
2. نصب وردپرس
اکنون نوبت نصب وردپرس است. اگر از هاست اشتراکی VPS استفاده می کنید، دارای نصب کننده های خودکار هستند که کار شما را آسان می کنند. اما می توانید وردپرس را به صورت دستی نیز نصب کنید. برای این کار، ابتدا فایل نصبی وردپرس را دانلود می کنید و آن را در مسیر پوشه های هاست آپلود می کنید و از حالت فشرده درمی آورید.
سپس در قسمت جستجو، آدرس سایت خود را وارد می کنید. در این مرحله یک نام کاربری و رمز عبود برای ادمین تعریف می کنید، سپس در SQL Database در مدیریت هاست، یک دیتابیس جدید تعریف می کنید و نام کاربری و گذرواژه تعیین می کنید و سپس آن را در اختیار نصب کننده قرار می دهید.
حال که وردپرس را در سایت خود نصب کرده اید، باید فایل های نصبی را از هاست پاک کنید. با وارد کردن یو آر ال www.YOURDOMAIN.com/wp-admin/ یک پنجره باز می شود که با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور ادمین، وارد پنل مدیریتی پیشخوان وردپرس می شوید.
3. تهیه و نصب قالب و افزونه
باید به سایت خود شکل و فرم بدهید. این فرم با قالب یا تم به سایت شما داده می شود. بسته به نوع سایت شما، فروشگاهی، خبری، آموزشی و … باید بهترین قالب وردپرس مناسب سایت خود را انتخاب کنید. خوشبختانه این امکان وجود دارد که از قالب های رایگان استفاده کنید، اما نسخه رایگان قالب ها، امکانات و فیچرهای محدودی دارند و برای دسترسی به انواع امکانات قالب، باید نسخه پولی آن را تهیه کنید.
افزونه ها، همان افزودنی های قالب هستند که امکانات و ویژگی های بیشتری به قالب شما اضافه می کنند. لازم است افزونه های مهم و کاربردی را برای سایت خود تهیه و نصب کنید. از جمله افزونه های مربوط به سئو، امنیت و مواردی از این دست که برای عملکرد بهتر سایت ضروری هستند.
قالب و افزونه وردپرسی موردنظر خود را می توانید از ژاکت تهیه کنید و از 6 ماه پشتیبانی رایگان که این مارکت پلیس در اختیارتان قرار می دهد، استفاده کنید.
4. تنظیمات و سفارشی سازی پنل وردپرس
برای کار با یک سایت وردپرسی، باید با قسمت های مختلف پنل مدیریتی آشنا باشید. بخش های اصلی پنل شامل پیشخوان، نوشته ها، رسانه، برگه ها، دیدگاه ها، نمایش، افزونه ها، کاربران، ابزارها و تنظیمات است. در قسمت نمایش، می توانید قالب دلخواه خود را انتخاب کنید و در قسمت تنظیمات قالب، تغییرات موردنظر خود را در قالب اعمال کنید.
برخی از مطالب مرتبط:
سیر تا پیاز بازاریابی ارجاعی یا ریفرال مارکتینگ (referral marketing)
پروتکل های ارتباطی در VDI و VMware Horizon View
مثالی کاربردی از کار با نرم افزار Microsoft CRM
ماژول های ارتباطی پیامک و نمابر در CRM
معرفی نرم افزار مانیتورینگ شبکه OpManager؛ همه چیز را با هم ببینید
5. تولید محتوا
حالا نوبت آن است که محتوای خود را در سایت وارد کنید. در پنل وردپرس خود، در قسمت نوشته ها می توانید با انتخاب افزودن نوشته، محتوای خود را نوشته و منتشر کنید. با انتخاب گزینه برگه ها، افزودن برگه جدید، می توانید برگه های سایت خود را بسازید و برای هر یک محتوا بنویسید.
چند نکته برای طراحی سایت با وردپرس
حتما دموی قالب را ببینید
یکی از مهمترین اقداماتی که باید در انتخاب و خریداری قالب مناسب انجام دهید، استفاده از دموی قالب است. دمو، نمایشی از قالب و قابلیت ها و امکانات آن است که دید جامع و خوبی درباره قالب وردپرس به شما می دهد و تصمیم گیری را برای شما ساده تر می کند.
افزونه های سئویی نصب کنید
همانطور که می دانید، موفقیت سایت شما در گرو سئوی خوب است. برای یک سئوی خوب به ابزارهایی نیاز دارید. در وردپرس، افزونه های سئویی ابزار کار شما هستند که می توانند در آنالیز محتوا و کیوردها، مدیریت مسائل فنی مثل سایت مپ ها کمک زیادی کنند.
گوگل آنالیتیک را نصب کنید
گوگل آنالیتیک ابزار بسیار خوبی برای مدیریت و پیگیری پرفورمنس سایت و ضبط و ثبت داده هاست. این ابزار دید جامعی در خصوص اینکه کاربران چطور با سایت تعامل می کنند، به شما می دهد. با نصب گوگل آنالیتیکس می توانید ببینید چه تعداد از افراد در حال بازدید از سایت شما هستند، چه مدت روی سایت می مانند و بسیاری داده های دیگر.
تصاویر را فشرده کنید
فشرده سازی تصویر اندازه فایل را کاهش می دهد، به افزایش سرعت سایت کمک می کند و نمی گذارد فضای حافظه پر شود. با توجه به اینکه هر چه سرعت سایت بالاتر باشد، برای کاربر و همچنین موتورهای جستجو خوشایندتر است، باید به این مساله توجه زیادی داشته باشید.
در نصب افزونه ها زیاده روی نکنید
پلاگین ها امکانات بیشتری به سایت اضافه می کنند. اما تعداد زیاد افزونه در سایت، ممکن است امنیت وبسایت شما را به خطر بیندازد. تنها افزونه هایی را نصب کنید که واقعا نیاز دارید. کدهای افزونه های زیاد، وزن سایت را زیاد می کند و سبب کندی سایت می شود.
از بروزرسانی وردپرس غافل نشوید
وردپرس مدام در حال بروزرسانی است تا امنیت پلتفرم را افزایش دهد. هر چند وقت یکبار آپدیت ها را چک کنید، اما پیش از بروزرسانی و بعد از تکمیل آن، حتما یکبار از سایت بکاپ بگیرید.
حواستان به کامنت ها باشد
کامنت یا نظرات کاربران راه بسیار خوبی برای تعامل کاربران با سایت شماست. امکان ثبت کامنت را در سایت فعال کنید. در پنل مدیریتی شما می توانید کامنت ها را چک کنید و مواردی که مناسب می دانید را منتشر کنید. باید بدانید که گوگل، کامنت ها را نیز مانند محتوای سایت کراول می کند و به همین خاطر باید از کامنت های اسپم جلوگیری کنید.
امنیت وبسایت را در اولویت قرار دهید
برای حفظ امنیت وبسایت خود، حتما گواهی نامه امنیتی SSL دریافت کنید. گواهی SSL تمام اطلاعاتی که از سایت شما عبور می کند، شامل اطلاعات پرداخت و ورود به سیستم را رمزگذاری می کند. کاربران از استفاده از سایت های غیرایمن اجتناب می کنند و اعتبار و اهمیت این سایت ها برای گوگل هم بسیار پایین است.
سخن آخر
طراحی سایت با وردپرس به دلایلی که تعدادی از آنها در ابتدا ذکر شد، گزینه بسیار خوبی است. وردپرس نیاز به برنامه نویسی برای طراحی سایت را از بین می برد و با ویژگی هایی چون سهولت در استفاده، ریسپانسیو بودن، امکانات بسیار به واسطه افزونه ها، قالب های متنوع برای انواع سایت، نیاز شما را برای طراحی هر نوع سایتی برطرف می کند.